Perheyritys metsä-tappura

Meidän tiimi

Metsä-Tappura Oy on vuonna 1996 perustettu perheyritys.

Tappura mainitaan ensimmäisiä kertoja asiakirjoissa 1400-luvulla. 1864 Carl Gustaf Fridolf Joosefinpoika Vehoniemi myi maatilansa Tampereen Teiskossa ja osti tilan. Samalla hän muutti sukunimekseen talon mukaan Tappura.

Tänä päivänä luomutuotantoon siirtynyttä kotitilaamme viljellään kuudennessa polvessa.

Metsä-Tappura oy on puutavaroiden erikoisliike jossa työskentelee kolme sisarusta: yrityksen perustaja Mikko Tappura, Vesa Tappura ja Henna Tasso. Metsä-Tappura oy on erikoistunut perinteiseen puurakentamiseen. Toimitamme puutavaroita sekä puusepäntuotteita erityisesti vanhojen talojen ja museokohteiden entisöinteihin ja restaurointeihin. Meiltä löydät monipuoliset tuotteet niin puutyöharrastuksiin kuin rakentamiseenkin.

Perinteisellä puunkäytöllä on toiminnassamme merkittävä rooli. Toimimmehan historiatietojen mukaan yli 500 vuotta vanhassa miljöössä. Käytössämme on esimerkiksi 1900-luvun alkupuolelta oleva pärehöylä. Vanhimmat käytössämme olevat rakennukset ovat 1800-luvun alusta peräisin olevia hirsirakennuksia.

Puun käytöstä rakentamisessa, tarvekäytössä ja energiantuotannossa on tullut meille elämäntapa. Kunnioitus puumateriaalia kohtaan on kasvanut vuosien myötä.

Tervetuloa tutustumaan!