Valmiit portaat ja niiden alle toteutettu komero
Portaiden valmistus alkaa suunnittelulla ja piirtämiselläPortaiden osien valmistustaOsat kootaan elementeiksiPortaat valmistetaan elementeiksi, jolloin saadaan puun elämisestä aiheutuva portaiden narina minimoituaOsat pintakäsitelläänPintakäsitellyt osat kasataan verstaallaKootut porraselementit verstaallaPortaisiin valmistetaan kaiteet, käsipuut ym koristeetValmiit porraselementit asennetaan kohteeseenPortaiden asennusta kohteessaValmiksi asennetut portaatValmiiksi asennetut portaatValmiiksi asennetut kaiteetValmiiksi asennetut kaiteetValmiit portaat ja niiden alle toteutettu komero

Massiivipuiset mittatilausportaat

Tuotekuvaus

Portaiden tekeminen alkaa aina suunnittelukäynnillä kohteeseen. Erityisesti vanhoihin taloihin portaiden asennus vaatii tarkkojen mittojen ottamista sekä suunnittelua yhdessä asiakkaan kanssa, minkä tyyliset portaat kohteeseen halutaan ja minkälaiset portaat kohteeseen on mahdollista toteuttaa.

Mittaus- ja suunnittelukäynnin jälkeen alkaa portaiden piirtäminen. Portaat piirretään puusepän verstaalla lopulliseen kokoonsa ja muotoonsa ensin paperille. Portaat valmistetaan massiivipuisina. Useimmiten portaiden runko valmistetaan männystä ja askelmat koivusta.  Asiakkaan toiveiden mukaisesti portaisiin on myös mahdollista käyttää esimerkiksi jalopuuta, kuten tammea.

Valmistusvaihe saattaa vaatia joskus tarkistusmittauskäyntejä kohteeseen, riiippuen asennuspaikan vaativuudesta. Mittauskäynnit korostuvat vanhoissa kohteissa, uudisrakentamisessa ylimääräisiä mittauskäyntejä ei pääosin tarvita.

Portaiden osat valmistetaan verstaalla. Osat pintakäsitellään. Pintakäsittely toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pintakäsittely voidaan toteuttaa esimerkiksi lakka- tai maalipintaisena. Asiakas päättää itse portaiden värityksen. Puuseppämme auttaa ja neuvoo portaisiin sopivien pintakäsittelyaineiden valinnassa.

Seuraava työvaihe on portaiden kokoaminen verstaalla. Portaat kootaan elementeiksi. Tällä saadaan puun elämisestä johtuva narina mahdollisimman vähäiseksi. Tämän jälkeen työstetään portaisiin sopivat kaiteet, käsipuut, erilaiset tolpat ja mahdolliset koristeet. Valmiit osat pintakäsitellään.

Valmiit portaat puretaan ja pakataan kuljetusta varten valmiiksi odottamaan asennusta. Porraselementtejä on asennusvaiheessa yhdestä viiteen riippuen portaiden mallista ja koosta. Kaiteet ym osat ovat omina elementteinään.

Portaiden valmistukseen tulee varata aikaa noin kuukausi työn aloituksesta. Valmiiden portaiden asennus kohteeseen toteutetaan yleensä yhdessä työpäivässä. Porrasasennusta varten kohteessa tulee olla valmis porrasaukko sekä rakennukselliset muutokset valmiiksi tehtyinä asiakkaan toimesta.

Portaille tuleva hinta pystytään laskemaan suunnittelu- ja mittauskäynnin jälkeen. Hinta sisältää portaisiin käytettävän materiaalin, portaiden valmistuksen, pintakäsittelyaineet, kuljetuksen ja asennuksen kohteeseen. Mahdolliset ylimääräiset mittaus- ja tarkistuskäynnit laskutetaan erikseen. Jos portaisiin halutaan muutoksia tai lisäyksiä, portaiden rakennusvaiheessa, sovitaan niistä erikseen muutoksiin kuluvan puutavaran ym perusteella.

Massiivipuuportaat ovat elinikäinen sijoitus kotiisi ja toimivat kodissasi upeana katseenvangitsijana kestäen aikaa. Erityisosaamisenamme ja intohimonamme ovat vanhat talot, joihin suunnittelemme ja toteutamme portaat vanhaa kunniottaen. Valitessasi portaat meiltä, tuet kotimaista työtä ja pienyrittäjyyttä.

 

Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä elämäsi portaat!