Historiaa

Tappura mainitaan ensimmäisiä kertoja asiakirjoissa 1400-luvulla. 1864 Carl Gustaf Fridolf Joosefinpoika Vehoniemi myi maatilansa Tampereen Teiskossa ja osti tilan. Samalla hän muutti sukunimekseen talon mukaan Tappura.

Tänä päivänä tilalla viljellään jo kuudennessa polvessa. Viljelemämme vilja on luomua.

Metsä-Tappura Oy

1990 luvun alussa Mikko Tappuran valmistuessa metsätalousteknikoksi päätimme suuntautua metsään ja puuhun, ja hankimme mm. kenttäsirkkelin suorittaaksemme rahtisahausta. Toiminnan laajentuessa perustimme 1996 perheyrityksemme Metsä-Tappura Oy:n, uusimme sahakoneet ja aloimme rakentaa toimitiloja, joita on nyt yhteensä n.1500 m2.

Mallipuusepän koulutuksen hankkinut ja useita vuosia teollisuuden palveluksessa puuseppänä toiminut Vesa Tappura tuli mukaan yritykseen vuonna 2003.

2018 yritystoimintaan liittyi myös Mikon ja Vesan sisar Henna Tasso.

Olemme laajentaneet puutavaravalikoimaamme sahatavarasta mm. paneeleihin, listoihin, erikoispuusepäntavaraan ym. ja tarjoamme kattavasti eri puutavarapalveluja. Tarjoamme tilauspuusepäntöitä, kuten erilaisia mallin mukaan valmistettuja sisustus- ja tippalistoja, puukoristeita ym. esimerkiksi entisöintikohteisiin.

Perinteisellä puunkäytöllä on toiminnassamme merkittävä rooli. Toimimmehan historiatietojen mukaan yli 500 vuotta vanhassa miljöössä. Käytössämme on esimerkiksi 1900-luvun alkupuolelta oleva pärehöylä. Vanhimmat käytössämme olevat rakennukset ovat 1800-luvun alusta peräisin olevia hirsirakennuksia.

Puun käytöstä rakentamisessa, tarvekäytössä ja energiantuotannossa onkin tullut meille elämäntapa. Kunnioitus puumateriaalia kohtaan on kasvanut vuosien myötä.

Puu on täytyy tuntea, puu täytyy kokea.

Toimittuamme yli kaksi vuosikymmentä metsän ja puun parissa, voimme ehkä kutsua itseämme puun ammattilaisiksi!

Kestävää kehitystä

Tuotannossamme  pyrimme ottamaan ympäristön huomioon, ja käytämmekin siksi vesivoimalla tuotettua sähköä sekä sahausjätteistä saatavaa lämpöenergiaa. Olemme myös onnistuneet minimoimaan tuotteiden kuljetustarpeen, koska koko valmistusprosessi tukista vaikkapa valmiiksi paneeliksi tai puusepäntuotteeksi tapahtuu samassa paikassa.

Tervetuloa tutustumaan!

 

Me tunnemme puun.